top of page
Løbere fra brunligt vand.jpg

Konservering af malerier i forbindelse med vandskade

Vandlækage eller akutte vandskader i forbindelse med skybrud, stormflod eller oversvømmelse kan medføre stor skade - ikke mindst på kunstværker.  


Optørringen af vandskadede malerier og kunstgenstande skal foretages under kontrollerede forhold med konservatorbistand for at forhindre, at malerilærredet krymper, hvorved farvetab / afskalninger opstår.


Malerikonservering Bernsted ApS yder hurtig og professionel konservering af malerier og kunstværker, der har været udsat for vandlækager eller vandskader. På konserveringsværkstedet kan vi ved hjælp af vores tekniske udstyr sikre en kontrolleret optørring samt konservere allerede skadede værker, og således genskabe kunstnerens oprindelige farvekolorit, farvedybde og farveglans.

I fotoet til venstre ses et maleri tilhørende en uddannelsesinstitution, hvor brunligt vand havde indlejret sig i maleriets farvelag, idet fugtskaden ikke var blevet opdaget i tide. Løbere af vand havde således misfarvet og blændet farvelaget i de områder, hvor vandet var drevet ned over maleriet.

Konservering af et vandskadet maleri: News
bottom of page